helt vanlig söndag...

...och det är så som jag vill ha den. Jag går runt och städar lite, myskläderna är på, sitter lite framför datorn, tittar på tv och mina älsklingar ligger och sover i soffan. Söndag när den är som bäst.

Längat lite till kvällen då 5 milen går av stapeln. Sista OS dagen och det är bra. Ska bli skönt att ta tag i vanliga vardagen igen. Inga OS repriser!! 
Men jag hoppas att Johan Olsson har ork kvar och tar en medalj.
Hoppas, hoppas !!

Grattis!!



Ett jätte stort Grattis till min pappa "morfar" som fyller år idag!!

where....

...the wild things are

gosdag

Denna dag började inte så bra men har bara blivit bättre & bättre. Gick upp vid 7 för att titta på hockeyn och då hade Andreas kokat ägg, bryggt kaffe och tänt ljus men va inte på något bra humör. Slovakien ledde med 2-0 men go frukost hade han tagit fram. Efter matchen gick Andreas upp och la sig igen bredvid Tuva som låg och sov i vår säng, så kunde jag gå nere och pilla & göra iorning mig i lugn & ro.

Andreas hade varit uppe inatt och tittat på Canada-Ryssland så vi lät han sova och åkte & hälsade på hos Lisa & Hugo. Det va jätte mysigt. Ni bor jätte fint, Lisa!!
Det är alltid lika kul att se hur barnen tittar på varandra och sen tar kontakt. Det funkade väldigt bra mellan Tuva & Hugo.
  
Titta på dom ögonen. Han ser busig ut!

Tuva fick testa gåstolen. Hon kom på ganska fort hur hon skulle göra.
När vi skulle hem körde jag fel. Hade Lisa bakom mig
(du måste skrattat gott). De va ju lite pinsamt!! Men hittade iaf ut och åkte hem till den besvikna mannen. Det är tur han har Tuva så han kan glömma hockeyn för en stund.

Eftersom det har börjat snöa nu igen kryper vi ner i soffan. Var tänkt att åka till Göken men får ta det en annan dag när de går att köra på dom vägarna.
Nu blir film: Where the wild thing are

24/2

Vi har precis kommit hem från BVC. Tuva har bara växt ½cm på en månad. Kändes lite konstig å det tyckte nog sköterskan också som mätte om henne men nej, hon var bara 69 cm lång och vägde 8935g om man ska va exakt. Men hon ligger bra på kurvan ändå.

Igår va vi nere på torget & tog en fikade och strosade runt lite i affärerna med ulrika & Arvid. Vi hamnade på Kappahl och där såg jag för ett tag sen en jättefin vårjacka till Tuva. Den fanns kvar så jag var bara tvungen att köpa den!!

           

Från början hade jag tittat på den röd-vita men ångrade mig då Tuva har mycket i rosa och det passar ju bättre till den gråa. Den är superfin till hennes rosa virkade mössa.

Me like ♥

måndag

Tuva är fortfranade förkyld så vi kommer inte ut idag heller, men det gör inget. Det är ju ändå alldeles för mycke snö ute (45 cm) för att gå ut me vagnen eller åka pulka. Så vi förgyller dagen med att titta på OS. Undra vad vi ska göra när OS är över?!


 Jag & Tuva gick upp och tittade på sista perioden med Andreas imorse men direkt efter matchen då Andreas åkte till jobbet gick vi upp & la oss i sängen igen och somnade om direkt båda två.
Men vi har varit lite sega ändå.

Soffan är också go att sova i!

mys

Det är söndag, vi har kurrat ner oss i soffan, tittar på dubbeljakten i repris och bara myser.
♥ Vi har de bra ♥


Älskar min lilla familj !!

helt galat...

...mycke snö. Nu hoppas vi inte att de kommer mer. Men det är ganska fint en dag som denna när solen skiner å det glittrar från snön. Tråkigt bara att vi inte kan åka pulka med Tuva. det går inte att komma fram på gräsmattan!!!

Helt galet. Ser inte slipersen och man kan tro att de är plant här. Ska försöka ta mig ut sen och mäta.

snö snö snö & lite bakis

Vi hade Mikael & Gita här på middag igår. Jätte mysigt. God mat, god efterrätt, OS silver, snö, mycke skratt och en hel del vin och öl!! Som jag faktiskt måste säga att jag klarade av riktigt bra. Är på go väg nu att kunna klara av mer än två glas vin :)

Det har ju varit snökaos hela natten så vi hade lite förhoppningar om att Andreas innebandy match skulle bli inställd. Men, NEJ!! så nu ska vi snart palla oss ner till Sundahallen. Där man idag kan vinna en Frölunda tröja med alla autografer på. Jag har fått order om att ta minst 5 lotter. Men jag vet redan att de är ingen idé, jag vinner aldrig!!


Grattis farmor Karin som fyller år idag!!  

ska bara...

...testa lite

vilken kväll

 Jag har ganska tråkigt just nu. Var och handlade för 1½ timma sen och Tuva sover fortfarande i bilbarnstolen. Så jag sitter här och väntar på att hon ska vakna och att Andreas ska ha jobbat färdigt för då är klockan 19 och då ska vi äta kvällsmat & sätta oss framför rutan och titta på OS. Vilken kväll vi har framför oss. Sprint, störtlopp och ishockey inatt. Trodde att sprinten skulle vara igår men de blev ju en bra kväll ändå. Guld för Ferry, Adrian får åka friåkningen på torsdag tror jag de var och båda curlinglagen vann sina matcher. Har nu börjat fundera på om jag ska gå med Andreas upp inatt och titta på hockeyn. Jag kan ju faktiskt se den i repris imorn. Hhmm.....

Vakna nu Tuva!!!!

16/2

Tisdag idag, det vräcker ner snö ute, är svin kallt, Tuva är fortfarande förkyld så vi håller oss inomhus idag med, myser och kollar på OS i repris.


Längtar till kvällen då vi ska sitta spikade framför tv-rutan och titta på skidskytte, curling, sprint och kombination. Vi har allt några medalj chanser.
Go Sweden !!

skit söndag !!

Alla ♥ dag - en skit söndag. 
Och då menar jag bokstavligt talat en skit söndag. Tuva har gjort nummer 2 hela dagen, hon är dunder förkyld så vi har inte kunnat gå ut och jag fick ingen present :(
Okej, okej jag kanske överdriver lite. Dagen har ändå varit mysig!! Vi har käkat pizza, tittat på nya Beck och varit goa & glada.

Såhär glada !!

helg igen då

Solen skiner ute å det är någon minusgrad - härligt. Lördag då och det innebär helgfrukost, innebandy, melodifestivalen och massa sport nu under OS. 
Igår kväll var vi vakna ända till 1.00. Det va mycke längesen!! Vi brukar somna vid 10 halv 11 typ. Men jag fastnade i Erin Brockovich i soffan och Andreas fastnade i någon dokumentär på svt24 i sängen. En riktigt mysig fredag ihop :) 

Hoppas alla får en härlig lördag och rätt artister går vidare till globen.

mamma dejt

Ja, idag har vi haft fullt upp. Har haft mammagruppen här idag på lunch. Det är alltid lika kul och se dom andra barnen och dreas framsteg, men framför allt kul med dom samtalsämnen som dyker upp :)

Tuva har visat lite nya framsteg idag också. Hon vill gärna ha leksakerna som ligger längst bort.




Detta blir resultatet och efter en stund kommer gnällandet. Då sätter jag upp henne igen och efter en stund ligger hon på mage igen :)

tebax till L.A

Efter en intensiv tid med Tuvas faster J.J så sitter hon just nu på planet tillbaka till L.A. Vi har nästan träffats varje dag så de kommer bli tomt utan dig!! Vi kommer sakna dig också. Men det är ju bara 4 månader tills du kommer hem igen.

 På flygplatsen där johanna tänkte stoppa ner Tuva i väskan och ta med henne. Vilken tur att jag var med !! Hade inte klarat min utan henne ♥


Efter vi körde J.J så har vi bara myst hemma!! Jag & Tuva!!

en hel helg !!

Ingen innebandy, inget jobb och inget annat inplanerat. Andreas är hemma hela helgen!! Det är så gott. Vi började helgen med en klassisk fredag. Åt tacogratäng, kolla på film och somna med tvn på i sovrummet. Denna dagen har börjat bra. Vaknade vid nio och gick in och hämtade Tuva in till vår säng. Hon låg och gnuggade ögonen och precis hade vaknat. Efter lite skratt & mys gick vi ner och åt fruksost, tog sedan på oss och gick ut & gick i över en timma. Nu ska vi snart ner till Andreas föräldrar och ha Hej då middag för faster J.J. Jag längtar redan till imorn då vi bara ska vara hemma och inte göra något. Bara umgås. 
♥ Jag, Andreas och Tuva ♥

åka pulka

Igår var vi ute och åkte pulka vid kyrkenorum skolan. Det såg ut som Tuva tyckte om det. Vi började lite försiktigt och lät hon åka från halva backen men efter några gånger gick vi upp och släppte henne längst upp. Vi fick allt några snabba leenden !!!



            

            

Se upp i backen annars får ni hål i nacken !!

trappan...

...börjar bli färdig. Väggarna är målade, stegen och handtagen är målade, nu är det bara själva trappstegen som är kvar. Där hade vi tänkt att lägga någon snygg grå plastmatta. Men om man heter Andreas & Therese så kommer det ta ett tag innan vi får tummen ur och går ner och tittar på platsmattor. Kanske typ om 9 månader!! För de tog ju så lång tid innan vi blev klara med att måla trappan. Tanken var att vi skulle sätta upp en fondvägg också men nu har jag hittat en jätte fin väggtext som jag vill ha där istället. Så vill jag sätta upp spotlights. En på varje sida så de lyser upp snyggt!!

Gillar denna jätte mycket !!

RSS 2.0