rusk rusk

Vilket skit väder och jag ska ut till kyrkogården i Jörlanda och plantera blommor. på med regnkläder och fort får de gå!!

Sen till eftermiddagen ska jag och Tuva åka ut till Mormor & Morfar. Vi ska ner till ishallen och kolla på årets Vårshow. Tror att temat var typ klassiker i klubben eftersom dom det är 25 års jubileum iår. Det är fest det 17 april för alla gamla åkare i klubben. Kommer nog bli riktigt skoj!!

Nu är det eld i baken för jag ska göra lunch till andreas och åka med den till han kl. 12 och lämna tuva där en stund så jag kan åka till kyrkogården själv.

Ha en bra dag. Längtar redan till kvällen !!

Tjohoo...!

Måste väcka Tuva....ska snart åka och lämna henne hos farmor som jag vet längtar efter henne. Men Jag måste bara berätta....fick deklarationen igår. Såg riktigt bra ut, så igår kväll kunde jag inte sova. Tänkte bara på vad vi ska ha pengarna till. Någon som har förslag. Tänkte en liten weekend, kan tänka mig Sverige i sommar typ vid min fördelsedag. Eller milano!! Eller Barcelona!!

Tänk ut något bra! En miniweekend i svedala i sommar. Var?

aaaaa....

guuud, jag är helt slut. Fötterna verker, priser surrar i hjärnan och det känns i ryggen!! Men det har varit skit skoj att jobba. Har gjort planteringar hela dagen och fått en hel del påsk feeling. Tack Soffe & Lollo som varit barnvakt!! Längtar tills imorn och då ska jag också gå på fotmassage som vi fick av jobbet i julklapp. Så jag ska lägga mig nu så jag orkar med en lång dag imorn me.

God Natt

Vill också Gratta min mamma som fyller år idag! Du är bäst ♥

off to work

Måste säga att jag är lite pirrig i magen. En ganska härlig känsla ;) Ska bli jätte skoj att träffa mina arbetskamrater och få va med i snacket igen. Så måste dra, har lite grann att pilla med innan mina kära "barnvakter" kommer ;) 

Ha en toppen dag i regnet. Hoppas det spricker upp !!

lite stressig söndag

Jag ska jobba imorn. Just nu ångrar jag att jag sagt att jag kan jobba men jag vet att så fort jag kommer dit så kommer jag tycka att det är jätte skoj och kommer glömma att Tuva är hemma. Så idag har jag städat, diskat, tvättat, plockat, skrivit ner Tuvas mattider och jag måste laga mat också så Andreas, jag & Soffe (barnvakten) har mat imorn. Jag är hemma hos mina föräldrar just nu, har precis ätit och blev proppis & helt slack. Som det känns just nu så kommer jag inte orka sätta mig i bilen så jag tror inte jag kommer orka laga mat!!

Men jag fick några fina bilder på Tuva igår när moster var och hälsa på. Dom kan kanske pigga upp ;)



Jättefin i sin klänning som hon fick av Jenny.


Nu får man vara med för Tuva börjar hitta fram till hyllorna och drar sig upp.

Tror jag ska ta mig en snabb tupplur så jag kan bli pigg igen ;)

riktigt trött

Nu ska jag krypa till kos. Jag har inte gjort så mycket idag men ändå är klockan snart midnatt. Vi har haft en tjejkväll här hemma och tiden har bara sprungit iväg. Har lite grann att göra imorn och Andreas är tyvärr inte hemma så jag får ingen hjälp av han. Jag ska jobba på måndag och ska ha barnvakt för Tuva så jag måste skriva mer alla rutiner och städa.

♥ god natt ♥

Tävling på Nelly

Såg att man kunde tävla på Nelly.com och kunde inte låta bli. Nu får ni gå och och rösta på mitt bidrag och hjälpa mig att vinna !!
                                    

Min designade bikini på NELLY.COM

Hjälp mig att vinna, rösta på min bikini här!


Tack alla goa !!

våffeldagen idag...

...och dagen har varit bra. Tuvisen och jag var på bebis öppet. Var mycket nya barn & föräldrar såklart. Tuva är ju faktiskt inte så liten längre ;) 

Så fort Tuva började gnugga lite i ögonen så åkte vi hem för att jag skulle få se Ghost Wisper. I sista reklam pausen börjar jag ta på Tuva för att när programmet är slut bara kunna rusa ut genom dörren, in i bilen och hämta Andreas kl. 16 på hans jobb. Det här med att vara mammaledig....!!
Jag börjar bli grym på planering.

Hade tänkt att åka ner till Gina på tjejkväll. 20% på allt men Andreas var tvungen att ha bilen till träningen. Jag har haft en bra kväll ändå. Fick Tuva att somna vid 20 som jag har börjat med. Riktigt nöjd. Sen har jag suttit framför svt play och tittat på konståknings VM. Adrian var jätte duktig.

Imorn blir de kalas igen. Det är inte varje år man går på 90 års kalas !!

 

dålig tajming

 Jag hade ju bestämt mig för att köra med välling i sängen kl. 20 och sen försöka få Tuva att somna. Det sprack ju direkt. Var nämligen på kalas igår. Men vi fick henne att somna vid 20 men hon vaknade till när vi kom hem vid 21. Då hon fick vara med en stund i soffan sen gick ja upp och la henne. Gick jättebra!! Sen skulle Andreas bara vara duktigt och hänga in sin skjorta i garderoben. Då började hon skrika. Slutade med att hon låg mellan oss i sängen och var super pigg. Det var bara att släcka och ligga & vänta tills hon somnat och sen bära över henne till sin säng.

Men det var kul med kalas. Goda smörgåsar och jätte god tårta!! 

grym ja é

Första kvällen på riktigt, riktigt länge jag har fått Tuva att ligga i sin säng och somna. Puh, va ja é grym!! Så fort vi har lagt ner henne så har hon gallskrikit och nypt tag i armarna så vi har fått blåmärken. Hon har verkligen vägrat.  INTE IKVÄLL!!  Jag la ner henne, gav hon god natt välling och sen in med nappen. Hon vred på huvudet direkt och la snutten vid näsan. Kan det vara vällingen? I så fall ska jag ge Tuva den vällingen varje kväll kl. 20. Imorn får hon vanlig välling fast samma tid. Ska försöka hålla benhårt på detta.

Bums i säng kl. 20.00!!

vilken natt

Vaknade inatt kl. 3 av att Tuva skrek. Försökte som vanligt stoppa i nappen men hon höll emot med händerna. Hon fortsatte att skrika och tog tag i mina armar och skulle bara upp. Tog då upp henne och tänkte att hon får ligga bredvid mig tills hon har somnat igen. Hon somnade om och jag tog försiktigt upp henne och gick tillbaka till hennes säng. Precis när jag hade lagt ner henne och var på väg ut började hon skrika igen. Försökte med samma procedur. Det var bara att gå in i vårt sovrum igen och försöka somna. Å som vi somna!! Mot varann med ca 5cm mellan våra huvud.
Bästa sömnen på länge ;)

ny vecka...

...och den börjar med att M från BVC ringde och väckte oss två gånger. Hon verkade lite snurrig då hon hade dubbelbokat våran tid imorn. Jag fick bytt tid men det gör inget. Har inget planerat ändå.

Vi ska ner till Sundahallen idag igen och bada. Hoppas det kommer några fler så inte jag blir själv eftersom jag vet att Ulrika inte ska med. Men det blir vi nog. Kul, kul!

plask  plask  plask !!

färdig med gardinen

Den blev jätte, jätte fin! Har varit lite trixit men det var bara roligt.


Här är dom gamla gardinerna.

  
Jag klippte ur bokstäver och figurer i olika färger och har använt klister remser till tyger som jag lagt mellan och på med järnet några sekunder. Blev lite segt i slutet men det var kul ändå.


Det färdiga resultatet. Tuvas nya gardiner!! Det känns lite naken men innan var de ju panelgardiner så det är ju inte konstigt. Men jag är jätte nöjd!!

Vad tycks?


the blind side

Jag fick ett tips av min syster som sa att hon hade tittat på en grymt bra film. Bästa film hon nångonsin sätt.
The blind side
Jag tittade på den igår innan Andreas kom hem från jobbet. Jag håller med Lollo. Bästa filmen jag någonsin sätt. Denna film fick Sandra Bullock en Oscar för. Hon gör en riktigt bra roll och är absolut värd den !! Den är så fruktansvärt gripande men det kanske är jag som blivit mer blödig sen man fick barn ;) Men jag säger bara: SE DENNA FILM !! Och ni ska veta att den är verklighets baserad.

Idag så ska jag fortsätta med tuvas gardin så den blir färdig. Det är så roligt. Hoppas jag blir färdig idag. Sen ska jag försöka laga en riktigt god lördags middag och försöka få lite hjälp av andreas mellan alla fotbolls matcher & hockey matcher.

Hoppas lördagen blir mys !!

nytt projekt

Då var det fredag igen och jag får börja dagen med att städa. Jag lämnade huset igår ganska tidigt och då var köket i ett väldigt gott skick. Det var det inte när jag kom hem 22.30 igen!! Nämnde det för Andreas och han hade redan tänkt på det och kände sig dum. Men det är han som drar in flisen i denna familjen så jag sätter Tuva på golvet så hon får leka själv och jag städar glatt upp i köket igen ;) det är ju fredag !!

Sen till eftermiddagen ska jag börja med mitt nya projekt. Jag ska sy nya gardiner till Tuvas rum. Det är lite trixit och kommer ta lite tid men jag tror det kommer bli bra när det är färdigt ;) Om jag får till det så som det ser ut i mitt huvud. Återstår att se !!

Ha nu en super härlig fredag i detta trissta vädret ;) 

me&i

Efter 2 veckor, en avisering via sms och en påminelse åkte jag ner till snusboa för att hämta kläder som jag beställt från me&i till Tuva.

Tror hon kommer bli jättefin till sommarn ;)

bra start

Började denna dagen med att göra smoothie. Gott, enkelt och ganska nyttigt. En bra start på dagen + att jag använde min mixer. Fick den i julklapp men har bara använt den några gånger. det ska bli min nya frukost framöver. Tuva fick smaka och hon gillade det.

Två goding vid bordet. Det var bara en morgontidning som saknades och Andreas förstås!!

mamma-tuva bus

 Det var en pigg Tuva igår kväll. Så här busade vi då igår när pappa hade gått för att träna.
♥mamma-tuva bus♥


Hon skrattar som bara hon kan göra. Man blir så glad !!

majskrok


tisdagsmys i solen ;)

första vårkänslorna

Har suttit på baksidan idag för första gången iår. Soffes första vårkänsla! Först gick Tuva och jag ner till Nösnäs för att möta upp Soffe som kom med bussen. Sen gick vi hem i det soliga vädret och satte oss på altanen. Super, super skönt!!
     

Tuva fick sitta i pulkan och äta majskrokar medans Soffe & jag njöt med kaffe ♥

bada, bada

Idag har vi varit nere och badat. Tuva älskar det & jag tycker också om det. Men hon sparkar, plaskar, låter, skrattar & pratar med dom andra barnen. Jättekul. Jag fick mig ett bra träningspass också. Gick ner och gick hem + då att man har gått på huk i vattnet i 40 minuter!! Det känns. Tråkigt idag var att vi blev bara två stycken från vår mammagrupp som vanligtvis består av nio stycken. Många sjuka men så är det ibland. Men vi hade det kul ändå :)

sova gott....

Vill bara visa lite bilder på hur Tuva har sovit dom senaste dagarna när vi tittat till henne.




Fast här chillar hon med pappa i soffan och vill bestäma vad som ska vara på tv!!

kul tjejkväll

Tack alla goa för en jättekul kväll igår. Va gott det är att bara träffas, äta god mat, dricka lite vin, prata och skratta mycke. Precis en sådan kväll som jag ville ha. Måste träffas snart igen!!

 Ikväll blir de Schlager för hela slanten. Thomas, Nettan och barnen kommer hit å ska äta hamburgare med oss. Så ska vi såklart tippa som vi gjorde förra året. Gav inget!! Nä, idag tror jag på Darin eller Anna fast samtidigt så kan timojeij ha en chans också. Återstår att se. det kan bara bli bättre än förra året!!

Go Darin !!

fullt upp

Har haft Lisa och lilla Hugo på frukost här idag. Måste säga att det är skönt att komma upp tidigt & träffas på förmiddagen. Å ni skulle sätt barnen!! Hugo kom fram och krama Tuva.
SÅÅ SÖTT ♥

Eftersom vi träffades tidigt fick jag för mig att vi skulle åka till Baby öppet också. Vilken tur för Tuva hade jätte roligt. Hon charmade allihop och höll lådan. Pratade konstant, skattade så högt under sångstunden att hon skrek och tittade noga på dom äldre barnen. Se & lär. 

Men hon har inte sovit nästan på hela dagen. Vaknade 9.15, somnade en snabbis vid 15.30-16 och sen va hon vaken till 19.30. Det positiva är förhoppningsvis att hon sover länge imorgon bitti.

Nu ska jag slå mig ner i soffan med min älskling och titta på Hockey. Det finns faktiskt ingenting annat på TV ikväll. Men de är mys att bara få en stund ihop !!

framåt

Innan denna veckan så har vår lilla dotter inte tyckt om att gå så mycket. Men nu går det med fart. Varje gång jag ställer henne upp så tar hon små, små steg fram.


Så Härligt, och Andreas sjunger i bakgrunden. Kanske inte lika härligt men nästan ;)

himla hjul

Det är jätte fint väder ute idag. Lite tråkigt då att de blir inne dag för oss :( Igår när jag åkte ner till torget och plocka ur vagnen från bilen så märkte jag att hjulet var helt pafft. Skulle inte gå så långt men jag fick hålla upp vagnen medans jag gick. Blev ganska tungt med Tuva i. Åkte på eftermiddan upp Shell för att pumpa upp däcket men luften gick ur lika fort. Då märkte jag att de satt ett häftstift fast på däcket. Jätte kul och Andreas är knappt hemma idag så han ska försöka laga det imorn och går det inte att laga måste vi beställa nytt. Undra hur långt tid det tar. Så typiskt !!

Nu ska vi göra lunch till Andreas.  Kul att vi ser han nu i alla fall !!

utslagna

Vi båda var lite utslagna igår. Vissa mer än andra :) det vill säga att jag mådde bra men lite trött och min andra hälft va lite tröttare. Men, men...kul hade vi. Morbror Tobbe kom och hälsade på och busade med Tuva. Händer inte varje dag så det va jätte roligt. 



Avslutade gårdagskvällen med att titta på "catch me if you can" och somna vid 12. Det kändes när jag vaknade idag. Inget smart drag !!

nana gott

Härom dagen var Tuva lite trött så jag gick upp och lade henne i vår säng. Gick sedan därifrån en stund och satte mig vid datorn. När jag tittade till henne så låg hon och sussa gott!!


Idag ska vi på kalas så vi har redan lämnat bort Tuva. Riktigt skönt!! Så nu har jag en eftermiddag för mig själv med datorn, spegeln och massa hög musik!!

vänja sig

Jag har hört att man ska vänja barn tidigt vid saker. De va en som sa att man ska sätta i toffsat och spännen i håret så dom vänjer sig för annars kommer dom bara dra av sig de när dom blir större. Jag började med det för ett tag sen & nu måste jag nästan sätta upp Tuvas hår i toffs varje dag, speciellt i luggen, annars så ser inte hon något.

Och nu har vi börjat med att borsta tänderna. Morgon och kväll. Hon har ju två små goa gaddar som ska hållas fina :)

Hon gillar inte tandkrämen !!

under duken

Här va hon fem månader tror jag.

high five

Jag har massa små videoklipp som jag vill dela med mig av Tuva. dom kommer pluppa upp lite då och då på bloggen.


pulka

Det var riktigt gott ute. Hoppas det är sånt här väder imorn me. Då ska jag trotsa gångbanorna och gå ut med vagnen i Rönnäng.



Nu när det hade smält bort lite snö på baksidan kunde vi åka där.
Runt, runt, runt,runt !!

sol !!

Nu har vi varit vakna en stund och sätt hur solen har stigit upp på den klarblå himlen. När Andreas kommer hem på lunchen tar vi pulkan ur bilen och beger oss ut !!


Förhoppningsvis kommer de bilder från det sen.

RSS 2.0